torsdag 11 mars 2010

Tänkande innan en resa

Nu sitter jag sent här med väskor packade för att åka till Kanarieröarna i spanien och tänker hur min syn av stället har ändrats efter att nu gått 1 termin o lite till på Kulturmiljöprogrammet.
Så det jag kommer göra förutom att sola o bada är att kolla efter saker som har med kultur att göra för det har detta programmet gjort för mig redan den har öppnat upp mina ögon för olika sorts kulture och gett mig ett mycket större intresse för det med.

5 kommentarer:

 1. Visst är det häftigt när man får upp ögonen för helt nya saker! Jag minns särskilt en sommar då jag hade läst 2 terminer arkeologi, och läste sommarkurser i geologi samt floristik & faunistik. Jösses, man kunde ju inte röra sig i naturen. Hopplöst, nya spännande saker att se överallt. Min poäng är samma som din: ny kunskap öppnar upp helt nya perspektiv på världen runt omkring en.

  SvaraRadera
 2. Det här känner jag igen väldigt starkt. Efter övningen vi hade i höstas då vi gick runt och skulle tidsbestämma byggnader har jag inte kunnat kolla på en enda byggnad utan att försöka tidsbestämma den, till exempel. Det är ju jättekul att se att det vi lär oss i skolan kan användas i vardagslivet.

  SvaraRadera
 3. först och främst vill jag säga till till med resa och ha det så skönt.jag håller överens med tzovinar med men, det ha alla länder ha sina byggnader och mindre kända arkitekter för oss som kan har haft en stor betydelse i det landet och det blir nog intressant att se olika länders arkitektur från olika epoker.

  SvaraRadera
 4. mm, när jag har varit på kanaieöarna så var det mest sol och bad, skulle med försöka göra som du om jag åkt idag istället! :)

  SvaraRadera
 5. Joel, vad lärde du dig??Mårkte du att du hade utvecklat din förmåga att se kulturmiljö på ett annat sätt?? Det är så roligt när man får en ahaa upplevelse och inser att man faktiskt lärt sig en massa nya saker. Ibland tror jag att det måste mogna lite i tanken, att man måste relatera sin kunskap till någotannat i livet för att förstå djupet i vad man faktiskt lärt sig!

  SvaraRadera