söndag 21 mars 2010

konst angår oss alla

jag var upp till stockholm i lördags och träffade min dotter med hennes väninnor.vi kom att tala om konst det blev en trevlig diskussion,vi tycker att så länge människan funnits så har det kost.varje konst har sin epok i den mänskliga historia och den ger oss olika intryck hur vi bemöter den.men samtidigt måste nån gör något banbrytande också och man skall tänka efter även prognoserade att man kan diskutera om den kosten.musik är en stor konstform som vi får inte glömma heller.alla konst för medlar på olika sätt att tänka eller rör om vi våra känslor och på verkar oss på vardagen också.men kan vi kalla allt till konst?det är en fråga som kan man fundera på och vi kanske uppfattar den olika för att vi är olika individer.

1 kommentar:

  1. går ju att definiera konst lite som man vill, begreppet har ju förändrats genom alla tider, för antika grekerna var ju dom fria konsterna exempelvis grammatik.

    Det finns ju vidare begrepp som stridskonst och trolleri konster osv

    så i mångt och mycket kan det mesta vara konst, är väll mera en tolkningsfråga, och behöver inte vara exempelvis tavelkonst eller skulpturer.

    SvaraRadera