fredag 3 maj 2013

Stirling Castle

Det är osäkert just när Stirling Castle byggdes och av vem, varje kung som bodde där byggde upp slottet, det vi vet är att på 1000-talet var slottet byggt utav trä och var bebott av Malcolm Canmore samt Alexander I som dog där under denna tid. Det var inte förens sent på 1200-talet som slottet blev ombyggt i sten men det av slottet som vi ser idag var mestadels byggt under 1400-1500 talet. Stirling Castle var byggd 76 meter över vattenytan på en slocknad vulkan med bra bevakning över den lägsta övergångskorsningen vid River Forth. Därför är den perfekt för vem som helst som ville ha makten över centrala Skottland. Under 1700-talet blev slottet mindre viktig på grund av att kungen flyttade till England och mindre royalitet bevistades sig där. Till följelse blev slottet använd som baracker för militär användning. Detta är hur som helst inte någonting som man berättar om så mycket när man är och besöker slottet. Men det finns så klart att läsa om det på slottet. Slottet är det mest magnifikaste i hela Skottland både förr och nu, även är det en utav de störta turistattraktionerna i hela Skottland. Det händer väldigt mycket på slottet för att framskapa historien bakom dess arv, till exempel reenactments av olika slag, tidsresor, musik samt guidade rundturer på slottet. Även fast de har renoverat mycket i slottet i dagens läge så har de behållit den originala konstrukturen för att behålla känslan. För att besökarna ska få en mer autentisk upplevelse. De får se hur livet var då och veta mer om vilka kungarna och drottningarna som bodde där. Till exempel bode James V och hans fru Mary de Guise samt deras dotter Mary Queen of Scots som blev den yngsta drottningen i Storbritannien. William Wallace och Robert the Bruce levde även i slottet. Stirling Castle är ett väldigt betydelsefullt slott för Skottland för att den symboliserar deras självständighet samt deras seger över England.
        Stirling Castle är ett historierikt slott vilket de visar mycket genom deras reenactments av de olika slagen som har tagit plats där mellan England och Skottland. Slottet övertogs av England och Skottland minst åtta gånger innan Skottland fick fullständig ägande rätt igen. The Scottish Wars of Independance mot England gjorde så att Skottland blev själständigt och till följelse så hamnade Stirling Castle tillslut tillbaka till Skottarna som deras kungliga slott. Mycket av hur slottet ser ut nu är tagen från den tiden och även deras reenactments som de har, som tar plats under sommar månaderna, är normalt slagen om Skottlands självständighet. Vilket är flera olika slag som The Battle of Stirling Bridge (1297) samt The Battle of Bannockburn (1314). Efter visningarna får man lov att gå upp och prova på utrusningen och prova på att träna med svärden samt skjuta pilbåge.

This is a part of my final essay too, but it is to draw you all in and visit, it is probably the best place I've been to, I have some of my best childhood memories from here and just the thought makes me happy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar