torsdag 31 mars 2016

Sandby Borg

Det jag kom att tänka på när vi pratade om Sandby borg är all denna förundran och tankar om vad som har hänt här på 400 talet. Jag tycker detta är väldigt spännande och vill bara veta även om man kanske aldrig kommer att få veta exakt vad som har hänt där. Alla har sina olika teorier om vad som hänt och det är spännande att klura fram olika scenarier men lite frustrerande att aldrig kommer riktigt veta vad som har hänt till 100 %.

Just känslan av att kunna hitta personer som dött på platsen mitt i vardagen, ben från personer från 400 talet, att det ens är möjligt? Måste vara en unik känsla att gräva fram dessa saker.
Detta som har hänt på Sandby Borg är verklig unikt, att man inte har grävt och undersökt mer här innan?

Jag hade velat undersöka hela borgen och verkligen få se allt!
Nu har jag inte har någon vana eller kunskaper om just utgrävningar men kommer bli väldigt intressant att lära sig. Det ända jag vet är att det verkar super intressant och spännande.

Har ni några spännande tankar om vad som kan ha hänt på borgen när alla blev dödade?

2 kommentarer:

  1. Jag kan knappt sluta fundera på Sandby borg, med skräckblandad förtjusning. Jag hörde (tror det var Helena Victor som sa det) att ett tänkbart scenario är att det är andra ölänningar som gjort det. Att Sandy var en mäktig borg och att någon från nordväst om sandby ville ta över rollen som mäktigast. Jag är ingen expert på forntid men det är nog vad jag tror. Men den råhet som lett till vad borgen är idag vill jag knappt tänka på.


    När det kommer till att kommunicera borgen som vi pratade om i veckan så har jag funderat en del kring det, jag tycker att man ska vara helt öppen och inte linda in informationen, men å andra sidan är det moraliskt och etiskt okej? Att visa de döda i en visualisering till exempel?

    SvaraRadera
  2. Efter veckans diskussioner om Sandby borg så har mitt intresse också ökat och jag känner även själv för att åka dit någon gång och undersöka platsen för att kunna få en bättre överblick.

    Det här helt klart spännande och kittlande det som har skett på platsen. Jag tror att någon form av massaker kan ha skett genom att borgen blev anfallen både från land och havet, vilket kan ha lett till ett snabbt nederlag. Jag kommer nog söka efter lite mer fakta om Sandby Borg för skojs skull just för dess mystik.

    SvaraRadera