söndag 28 februari 2010

Besök på Kulturcentrum i Ronneby

I Igår var jag och min kusin på besök på Kulturcentrum i Ronneby eller rättare sagt vi hade en ca 30 minuter på oss innan bussen hem gick.
Det tog i allafall ett tag innan jag lyckades övertala han att hänga med för min kusin är inte ett dugg intresserad av kultur.
Väl inne la jag märke till att jag la betydligt mycket mer tid på att kolla in alla tavlor som fanns på väggarna medans min kusin gick förbi vägg efer vägg med tavlor på bara några sekunder.
Jag tyckte det fanns en del intressanta saker där inne men min kusin delade absolut inte den tanken.
Väl därifrån när vi gick mot busshållsplatsen så gick vi förbi en staty som jag då berättade för min kusin att en i vår släkt hade gjort den för ca 70, 60 år sen.
Tro det eller ej men jag blev chockad när han visade ett stort intresse för den då och det påminde mig om det vi pratade om på föreläsningen vi hade denna veckan om att saker vi kan rellatera till oss själva tycker vi ofta att de är mycket inressanta för just den andledningen att det ligger oss som person nära på nått vis som gör att det känns verkligt.

1 kommentar:

  1. Med tanke på ditt kulturintresse låter det som du valt rätt linje! Det är troligtvis som du säger, att intresset av det förflutna, speglas av hur nära händelsen eller personen man befinner sig. Om man exempelvis får höra mycket om en person, ger detta också identitet till platsen hon eller han bodde på.

    /Sofie Harri

    SvaraRadera