söndag 30 maj 2010

Kommunicera kulturmiljö i tidningar

Jag tänkte tillbaka på föreläsningen när vi klippte i tidningar och letade kulturmiljö relaterade frågor och bilder i den. Tyckte att man då klippte ut jätte mycket, för att sedan få bevis på att mer fanns att hitta om man grävde djupare.

Så idag fick jag snilleblixten att testa detta moment igen, så jag satte mig ner med sax och började klippa i tidningen.

jag klippte och klippte och tidningen blev nästan som att en förstaklassare hade fått gå bärsärkagång med en sax istället för mig. Och resultatet var lika häpnadsväckande som då, blev jätte mycket ur klippt.

Är intressant hur extremt brett detta ämne är och att det sätter sina spår, stora som små på alla delar av tidningen, det känns nästan som det är en röd tråd.

5 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg den föreläsningen, kul att du testade det igen! Jag har tänkt på det i efterhand när jag läst tidningen och kommit fram till samma sak. Jag håller med dig om att det är en slags kulturmiljö-tråd genom hela tidningar ibland.

  SvaraRadera
 2. Eller så är det vi som är "arbetsskadade" :) Nädå, det stämmer att vårt ämne är bredare än vad jag trodde innan jag började läsa, och det går att tillämpa ett kulturmiljövetenskapligt perspektiv på mycket. Väldigt roligt, tycker jag, att vi kan inte bara upptäcka utan även själva skapa samhällsviktiga frågor och ämnen med utgång ifrån något som många fortfarande betraktar som "flum"!

  SvaraRadera
 3. Kul att du provade på det igen! Själv har jag ju jobbat som tidningsbud i sommar, och även om jag inte satt mig ner med saxen så har jag lagt märke till hur pass många artiklar som man faktiskt kan koppla till vårt ämne, men jag skulle säkert hitta ännu fler om jag faktiskt satt mig ner med en tidning och letade. ;)

  SvaraRadera
 4. Roligt att du testa det igen. Som sagt efter att ha gått ett helt år kanske man kommer på mer saker som har med kulturmiljö så förstår att tidningen inte var så hel när du hade klippt klart.

  SvaraRadera