onsdag 15 september 2010

Jga läste för länge sedan om en intressant sak nämligen en man som levde som eremit, detta var ett exempel på en frågeställning och detta Exemplet handlade om en man utan talat språk. Han levde som eremit utan en känd uppfostran och socialisering av mänsklig närhet. Frågan var då, skulle han vara kulturlös? Kan man vara utan kopplingen till kultur?
Svaret är ja, om tror och håller med om det matrealistiska perspektivet.
Jag tror att det till stor del beror på vad som innefattar begreppet kultur, är kultur en tanke som den ensamme mannen tänker, även om den inte bottnar i några samhälleliga normer, är det ju ändå hans tanke uppkommen av någon slags verksamhet, det är då mycket svårt att avgöra. vad tror ni????

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om att det beror på hur man uppfattar begreppet kutltur. Dessutom måste ju han som eremit ändå fått tag mat någonstans och vet hur han ska göra för att skaffa mat plus att han lever i sin egenskapad kulturmiljö på ett sätt.

    SvaraRadera
  2. En intressant fråga. Och jag håller med dig lite iallafall. Som sagt han lever ju i sin egenskapade kulturmiljö, med egna traditioner exempelvis.

    SvaraRadera